Leírás
Szív alakú, szilikon forma sütemények, torták készítéséhez. Ideális lehet születésnapi, névnapi, valentin napi torták készítésére is, legyen szó forró, vagy hideg süteményről.
Használati tanácsok:
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
Használati tanácsok:
- Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra, vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék
- Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal
- Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki
- Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal
- A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni
- A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
- Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
- A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
- Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 230ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.
Anyag: | Szilikon |
Méret: | Átmérő: ~23 cm Magasság: 3,5 cm |
Szín: | Piros |
Súly: | ~125 g |
Hasonló termékek
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Leírás és Paraméterek
Szív alakú, szilikon forma sütemények, torták készítéséhez. Ideális lehet születésnapi, névnapi, valentin napi torták készítésére is, legyen szó forró, vagy hideg süteményről.
Használati tanácsok:
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
Használati tanácsok:
- Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra, vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék
- Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal
- Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki
- Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal
- A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni
- A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
- Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
- A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
- Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 230ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.
Anyag: | Szilikon |
Méret: | Átmérő: ~23 cm Magasság: 3,5 cm |
Szín: | Piros |
Súly: | ~125 g |